dilluns, 11 de març de 2013


EXPERIMENTS AMB ELS COLORS DE LES PLANTES


La col llombarda conté un pigment, anomenat antocianina (responsable del color violeta de la planta), que canvia de color segons l’acidesa d’un compost.

El material que es fa servir és molt senzill. De fet tot es pot fer tranquil·lament en un cuina.
Ens cal: 
 Una cassola
 Col llombarda
 6 tassons
 Una llimona
 Bicarbonat sòdic
 Aigua
 Vinagre
També hem fet suc de ceba, suc de remolatxa, suc de safrà....

Començam amb el suc de lombarda (neutre)

Hi afegim taronja.....torna de color rosa!!!!

Si afegim suc de cendres (llexiu)....torna verd!!!!!

I amb llimonada....rosa!!!

Amb el vinagre.....rosa!!!!

En Pep, na Nuria i na Lourdes hi han afegit bicarbonat. El resultat és......verd!!!

En Joan, n'Adam, na Maria i na Caterina li han afegit suc de ceba. El resultat....vermell!!!













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada