EXPERIMENTS AMB ELS COLORS DE LES PLANTES
La col
llombarda conté un pigment, anomenat antocianina (responsable
del color violeta de la planta), que canvia de color segons l’acidesa
d’un compost.
Ens cal:
Una cassola
Col llombarda
6 tassons
Una llimona
Bicarbonat sòdic
Aigua
Vinagre
També hem fet
suc de ceba, suc de remolatxa, suc de safrà....
Començam amb el suc de lombarda (neutre)
Hi afegim taronja.....torna de color rosa!!!!
Si afegim suc de cendres (llexiu)....torna verd!!!!!
I amb llimonada....rosa!!!
Amb el vinagre.....rosa!!!!
En Pep, na Nuria i na Lourdes hi han afegit bicarbonat. El resultat és......verd!!!
En Joan, n'Adam, na Maria i na Caterina li han afegit suc de ceba. El resultat....vermell!!!
Començam amb el suc de lombarda (neutre)
Hi afegim taronja.....torna de color rosa!!!!
Si afegim suc de cendres (llexiu)....torna verd!!!!!
I amb llimonada....rosa!!!
Amb el vinagre.....rosa!!!!
En Pep, na Nuria i na Lourdes hi han afegit bicarbonat. El resultat és......verd!!!
En Joan, n'Adam, na Maria i na Caterina li han afegit suc de ceba. El resultat....vermell!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada