dilluns, 21 de febrer del 2011

Camp d'aprenentatge Es Palmer

El nins i nines de 4t A i B hem anat al camp d'aprenentatge de Es Palmer. Ens han acompanyat les nostres tutores Marga i Júlia i Tomàs, i del equip de suport na Fina i n'Eduard. 


El dijous agafarem l'autobús i en una horeta arribarem al camp d'aprenentatge de es Palmer, que es una escola molt antiga que han rehabilitat com a centre educatiu amb dormitoris, banys, cuina i menjador.. Està en mig del camp, aprop de Campos. 

Una vegada deixàrem les motxilles, ens varen rebre en Pere i na Cati varen ser els monitors que duien les activitats que varem fer els dos dies. Ens varen donar uns prismàtics i un quadern d'interpretació, varem preparar els nostres dinars (excepte n'Eduard que ningú li va dir que havia de dur el menjar del primer dia) i varem pujar de nou a l'autobús camí de la salinera més important de Ses Salines. 

Allà ens varen explicar com es feia la collita de sal, com funcionaven els estanys d'assecar i com es processava i empaquetava. Ens varem fer fotos davant de les muntanyes de sal que semblaven de neu. 

Però, l'activitat no va acabar allí, com es pensava qualcú... Iniciàrem una llarga, llarga, llarga excursió vorejant els estanys de les salines fins a la platja d'es Trenc. 

Una vegada allà varem dinar i els monitors ens varen explicar coses molt interessants sobre el medi ambient de la platja i el seu sistema de “dunes”. Continuàrem creuant el camp i arribarem a una possessió a on sembla no els va fer molta gràcia la nostra presència, i tornarem a Es Palmer. En total 12 kilòmetres !!! 

Júlia va trobar unes canyes que l'acompanyaren tot el camí, a més d'ajudar, junt a Tomàs, als alumnes lents per això de caminar, Eduard va queixar-se i remugar 10 dels 12 kilòmetres, Tomàs també va fer fotos molt xules fins i tot d'un esbart de flamencs !! Fina arrossegava a qualque alumne poc disposat a caminar, i na Marga ens animava a tots amb el seu somriure habitual. A la fi i desprès de 5 hores caminant arribarem a Es Palmer.

L'horabaixa varem veure la posta de sol i els tutors ens varen preparar l'aula amb jocs de taula, lectures i altres coses per fer temps mentre arribava la molt desitjada 'hora de sopar. Desprès ens vàrem distribuir per les lliteres, organitzarem els nostres llits, i deixarem tot preparat per anar a dormir. A les 20,30 va arribar la cuinera amb el sopar. Els tutors prepararen un torn de proveïdors que es varen encarregar de posar la taula, llevar-la i netejar tot el menjador. Els mestres tutor (Júlia, Marga i Tomàs) i na Fina i n'Eduard feren de cambrers. 

Abans d'anar a jeure, Tomàs ens va organitzar una “mini disco infantil” i ballàrem una bona estona. Na marga va demostrar que encara se'n recorda d'un quants moviments de pista de ball !! En acabar tots a dormir !! Bé, això de dormir és un dir... Na Julia, na Marga, n'Eduard, en Tomàs, na Fina, es varen haver de fe torns per tal de que féssim bondat... Els hi va costar una mica... Unes dues hores més o manco... 

Al dia següent, divendres, quan ens varem aixecar i desprès d'un bon desdejuni amb tots els productes “ecològics” les coques, el sucre, la llet, el cacau, tot !!, recollirem tot i ens prepararem per anar al Centre d'interpretació de Cabrera que està a Campos. Abans N'Eduard amb l'ajuda de na Marga va intentar cremar El Palmer amb una cosa que es deia globus “nosequè” però no ho va aconseguir... Al manco no a la primera vegada... A la segona el globus es va aixecar i es va perdre molt alt i lluny...

La visita al centre d'interpretació de cabrera ens va donar una idea sobre la fauna marina que hi ha en aquest arxipèlag tant proper a la nostra illa. També ens varen explicar què era un “peci” (vaixell enfonsat fa un munt de segles) perquè hi ha una reconstrucció molt ben feta allà mateix. Varem pujar a la terrassa per veure Cabrera. Na Cati es va acomiadar de nosaltres i tornarem, en autobús no caminant, cap a Artà. I Això és tot... Bé, més o manco...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada