dissabte, 9 d’abril del 2011

Els insectes ens visiten... Ja ha arribat la primavera !!

Les dues classes de cinquè de na Marga Zuzama i de Júlia Estades han fet un taller d'insectes aprofitant l'eclosió de vida primaveral d'aquestes bestioletes.

Hem començat amb una classe prèvia de preparació teòrica amb el lliurament d'un dossier a cada alumne amb generalitats sobre el món dels insectes i una presentació en Power Point. A més hem xerrat de la seva importància dins de l'equilibre del nostre ecosistema, i que no només són plagues sinó que hi ha que són molt profitosos per l'home.

Desprès d'això hem dividit la classe en diferents tallers: Classificació de models d'insectes en plàstic; Classificació d'insectes reals i recerca d'informació sobre ells mateixos; Dibuix naturalista el més fidel possible d'insectes; Cacera (incruenta, desprès els hem amollat de nou) d'insectes pel nostre hort escolar , amb un curiós aparell anomenat “aspixucla”; Observació d'insectes amb lupes òptiques i un microscopi amb pantalla d'un alumne.

Pensem que l'activitat que més els hi ha agradat ha estat l'observació amb lupes. Veure insectes 20 o 30 vegades més grossos del que són la veritat és que dona una mica de por...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada